Đuro Đaković

Industrija i energetika

Poslovno područje Industrija i energetika obuhvaća cjelokupni proizvodni program društva Đuro Đaković Industrijska rješenja d.d. i dio proizvoda i usluga društva Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o.
Industrija i energetika

Ovo poslovno područje nudi i izvodi usluge: projektiranje/dizajniranje proizvoda i cijelih postrojenja, upravljanje EPC projektima, održavanje, izradu i montažu opreme pod tlakom, velikih komponenti, čelične konstrukcije te ventila za naftnu industriju.

Nudimo proizvode/opremu i izvodimo radove u područjima:

  • Naftna i petrokemijska industrija
  • Energetike
  • Cementna industrija
  • Prehrambena industrija

Grupacija Đuro Đaković proizvodi opremu i cjelokupna postrojenja za industriju nafte i naftnih derivata (spremnici za naftu kapaciteta do 100.00 m3, spremnici za plin do 10.000 m3, cjevovodi do 48“, posude pod tlakom, separatori za naftu i plin, kolone, reaktori, izmjenjivači topline itd.)

S razvojem petrokemijske industrije, tvrtka je sudjelovala u izgradnji petrokemijskih postrojenja u regiji jugoistočne Europe (Sisak, Rijeka, Bosanski Brod).

Danas grupacija Đuro Đaković pruža usluge instalacije nove opreme u rafinerijama nafte, kao i rekonstrukciju postojećih postrojenja.

U zadnje dvije godine isporučili smo dvije posude pod tlakom – kolone za Rafineriju nafte u Rijeci. Jedna kolona je izrađena od visokokvalitetnog ugljičnog čelika, mase 62 tone i visine je 25,2 metra, dok je druga kolona izrađena od platiranog čelika, mase 22 tone i visine 27 metra. Isto tako, za Rafineriju nafte U Sisku izrađena je kolona od ugljičnog čelika, mase 17,3 tone i visine 25 metara. Kolone su izrađene u skladu s hrvatskim Pravilnikom o tlačnoj opremi uz uporabu američkih ASME standarda, koji su uobičajeni u primjeni u petrokemijskoj industriji.

U području energetike projektiramo postrojenja, nabavljamo, ugrađujemo i puštamo u rad komponente visoke kvalitete uz usluge održavanja za energetska postrojenja iz konvencionalnih i obnovljivih izvora energije te dijelove za vjetroelektrane. Naša zadnja referenca je izgradnja dvije kogeneracijske elektrane (za proizvodnju električne i toplinske energije) na biomasu u Osijeku i Sisku. Naš rad na daljnjem nuđenju kvalitetnih rješenja na području obnovljivih izvora energije doveo nas je do novog posla i izgradnje geotermalne elektrane „Velika 1“ kraj Bjelovara. Đuro Đaković i dalje nastavlja s ulaganjem u energetske projekte koji povećavaju udio zastupljenosti obnovljivih izvora energije, energije koja čuva resurse te je učinkovita i ekološki prihvatljiva.

U cementnoj industriji prisutni smo kroz izradu dijelova i opreme za tvornice cementa (mlinovi cementa, rotacijske peći itd.) te nudimo usluge remonta i rekonstrukcije. Proizveli smo i isporučili dva najteža mlina cementa u našim proizvodnim pogonima, jedan je mase 142 tone, dok drugi teži 134 tone.

U prehrambenoj industriji izgradili smo cjelokupna postrojenja za potrebe prehrambene industrije ( tvornice šećera, tvornice za preradu voća i povrća itd.) Proizvodimo značajne komponente za proizvodnju šećera kao što su: vakuum uređaji, difuzni tornjevi, filteri soka, zagrijači soka, miješalice itd.

Osim navedenog, grupacija Đuro Đaković je sudjelovala na značajnom broju projekata u Hrvatskoj u izgradnji metalnih konstrukcija. Naša novija referenca u ovom području je izgradnja željezničkog stajališta Buzin i dijela mosta Čiovo.

Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. ima dugogodišnje iskustvo u naftnom programu gdje nudi proizvodnju i popravak naftnih crpki, reduktora dubinskih crpki, ventila i armatura, te bušotinskih glava. Remont reduktora dubinskih naftnih crpki sastoji se od kontrole, izrade dijelova te obrade i dorade. Tvrtka se bavi proizvodnjom naftnih crpki tipa: 912-365-168, 320-256-120, 160-143-74.

Nakon što je postala vlasnik API 6A certifikata za proizvodnju bušotinskih ventila za naftna polja, Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. uspješno je proširila licencu i na proizvodnju bušotinskih glava i božićnih drvaca te povezane opreme. U novije vrijeme tvrtka se bavi i proizvodnjom peletirnih linija za proizvodnju peleta iz biomase prema specifičnim zahtjevima kupaca.

Pristupačnost