Đuro Đaković

Uspješna suradnja s francuskim naručiteljem nastavlja se potpisom ugovora u vrijednosti od 39 milijuna kuna

Uspješna suradnja s francuskim naručiteljem nastavlja se potpisom ugovora u vrijednosti od 39 milijuna kuna
Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., tvrtka u sastavu grupacije Đuro Đaković i francuski naručitelj ATIR RAIL S.A. potpisali su ugovor o proizvodnji i isporuci vagona cisterni serije Zacns 45m³ u vrijednosti od 39 milijuna kuna.

Ugovor su potpisali predsjednici Uprava tvrtki Alain Bondy i Bartol Jerković te Franck KIRSCH, direktor podružnice Atir Rail LX u Luksemburgu.

Ovaj ugovor omogućuje nastavak aktualne proizvodnje za istog naručitelja, a vagoni će u kontinuiranim isporukama biti upućeni prema krajnjem korisniku tijekom rujna i listopada ove godine.

Vagoni tipa Zacns su 4‐osovinski vagoni cisterne izrađene od nehrđajućeg materijala, toplinski izolirane i namijenjene za prijevoz emulzijekalcijevog karbonata.

Optimizacijom i primjenom modernih tehnologija u razvoju i proizvodnji stvorili smo proizvod nove generacija - najlakši vagon na tržištu koji osigurava najveću nosivost korisnog tereta u odnosu na konkurentske proizvode. Riječ je trenutno jedinom TSI-certificiranom vagonu ove klase na europskom tržištu, koji ispunjava zahtjeve svih najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi.