Đuro Đaković

Nastavljena proizvodnja u ĐĐ SV nakon olujnog nevremena

Nastavljena proizvodnja u ĐĐ SV nakon olujnog nevremena
Kao što je objavljeno odmah po događaju, nevrijeme i snažan udar vjetra izazvao je 7. srpnja vrlo velika oštećenja na krovovima i u halama društva Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.

Odmah u ponedjeljak ujutro otklonjena je neposredna opasnost po ljude i opremu te se otpočelo sa složenim procesom prebacivanja velikog dijela proizvodnje u druge proizvodne hale unutar Društva, ali i sestrinskih tvrtki.

Bez obzira na prijavu i pokrivanje štete u osiguranim objektima, kao i planiranje cjelokupne sanacije krovova, ĐĐSV je zbog velike dinamike proizvodnje i preuzetih ugovornih obveza morao odmah uspostaviti prekinutu proizvodnju dva tipa vagona za tri naručitelja.

ĐĐSV obavještava da je od petka 12. srpnja, u iznajmljenim proizvodnim prostorima uspostavljena kompletna proizvodnja u dvije smjene jednog tipa vagona, čime je barem djelomično kompenzirano izgubljeno vrijeme.

ĐĐSV se zahvaljuje na razumijevanju i pravovremenoj reakciji tvrtki unutar Grupe, izvoditeljima radova sanacije, ali prije svega svojim radnicima. Usprkos neposrednoj opasnosti, uspjeli su u kontroliranim uvjetima i vrlo kratkom vremenu odraditi ovu vrlo kompliciranu operaciju.