Đuro Đaković

ĐĐ Specijalna vozila potpisala ugovor u vrijednosti od 38,5 mil. kuna

ĐĐ Specijalna vozila potpisala ugovor u vrijednosti od 38,5 mil. kuna
ĐĐ Specijalna vozila je s tvrtkom Atir Rail LX sklopila ugovor o isporuci teretnih vagona tipa Shimmns TTU. Vrijednost ugovora je 38,5 milijuna kuna, a vagoni će biti proizvedeni i isporučeni tijekom trećeg i četvrtog kvartala 2018. godine.

Vagoni tipa Shimmns TTU su 4‐osovinski zatvoreni vagoni namijeni za prijevoz kolutova lima, primarno korištenih u automobilskoj industriji. Kolutovi lima se postavljaju u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje, a od meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom. Ovim sustavom omogućen je utovar i istovar kolutova lima korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C-kukom, ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara.

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. je razvila, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zapadnoeuropsko tržište, te je i ovaj ugovor nastavak i rezultat višegodišnjih aktivnosti u razvoju novih proizvoda, ali i razvoja odnosa s kupcima.