Pretraživanje

Đuro Đaković Grupa d.d. 

Centro de prensa

 

Arhiva novosti

Objavljeno: 13.6.2013. u 13:15
Autor: Administrator
|

Praksa u Norveškoj i radno mjesto u Đuri Đakoviću i za drugu generaciju stipendista

Архив новостей : Praksa u Norveškoj i radno mjesto u Đuri Đakoviću i za drugu generaciju stipendista

U veleposlanstvu Kraljevine Norveške u Zagrebu su već drugu godinu zaredom svečano uručene stipendije Đure Đakovića i društva Kongsberg Protech Systems iz Kraljevine Norveške, koje su ove godine osvojila trojica prvostupnika sa zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB) te Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu (SFSB). Zajednički program stipendiranja Đure Đakovića i Kongsberga pokrenut je prošle godine u suradnji s domaćim fakultetima strojarstva u Zagrebu i Slavonskom Brodu te Norveškim sveučilištem znanosti i tehnologije (NTNU) iz Trondheima.

 

U zahtjevnom postupku selekcije izabrani su Marko Knežević iz Slavonskog Broda i Dino Bučević-Keran iz Vinkovaca, obojica studenti SFSB-a, te Filip Lukač iz Orehovice, student FSB-a. Osim izdašne stipendije od 60.000 norveških kruna i 19.000 kuna, stipendisti će imati mogućnost pohađanja zimskog nastavnog semestra (ak. god. 2013./2014.) na prestižnom Sveučilištu u Trondheimu, a nakon što steknu diplomu dobivaju jedinstvenu priliku obavljanja šestomjesečne stručne prakse u jednoj od najvećih norveških korporacija, Kongsbergu. Nakon toga ih čeka radno mjesto u Đuro Đaković grupi, gdje će odmah dobiti priliku primijeniti akademsko znanje i profesionalno iskustvo stečeno u Norveškoj.

 

Drugoj generaciji stipendista, trojici najuspješnijih kandidata koji su se na ovogodišnjem natječaju istaknuli izvrsnim akademskim uspjesima i otvorenošću novim izazovima, stipendije su svečano uručili Henrik Ofstad, veleposlanik Kraljevine Norveške u Hrvatskoj i Tomislav Mazal, član Uprave Đure Đakovića.

 

Zahvaljujući uspjehu koji je ovaj projekt polučio prošle godine, iznimno sam ponosan što smo u suradnji s našim partnerima inicijativu nastavili i proširili ove godine, te se nadamo da će unaprjeđenjem naše suradnje s godinama ona zahvatiti još i veći broj izvrsnih studenata. Krunoslav i Bruno lani, Marko, Dino i Filip ove godine, slika su budućnosti Hrvatske kakvu možemo imati. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju mnogim će se našim visokokvalificiranim stručnjacima otvoriti izvrsne poslovne mogućnosti izvan naših granica, no mi ne želimo dopustiti da naši najbolji stručnjaci odlaze u inozemstvo u potrazi za boljom budućnosti. Želimo biti ti koji će im u Hrvatskoj omogućiti priliku i svijetlu budućnost jer vjerujemo da se ulaganje u znanje svima dugoročno najviše isplati. Svi partneri u ovom projektu vođeni su istim ciljem – privlačenjem i ulaganjem u najkvalitetnije ljude ulažemo i u vlastiti kontinuirani razvoj

poslovanja jer smatramo da najbolje kompanije stvaraju samo najbolji ljudi", izjavio je Tomislav Mazal, član Uprave Đure Đakovića.

 

Kongsberg je dugogodišnji poslovni partner tvrtke Đuro Đaković, koji posluje u 25 zemalja svijeta i zapošljava gotovo 7000 radnika. I druga generacija stipendista će moći tako prvo radno iskustvo steći u izvrsnom društvu inženjera Kongsberg grupe, korporacije koja se bavi visokotehnološkim sustavima i rješenjima za naftnu i plinsku industriju, trgovačku mornaricu te obrambenu i svemirsku industriju, a koja je u Norveškoj proglašena jednim od najpoželjnijih poslodavaca.

 

NTNU je drugo sveučilište po veličini i prvo po izvrsnosti u tehničkih studijima u Norveškoj, s ukupno 7 fakulteta i kampusa na kojima studira više od 20 tisuća studenata iz cijeloga svijeta.

Iznos stipendija od 60.000 norveških kruna pokriva troškove puta i smještaja u Norveškoj, troškove prehrane, boravišnih dozvola te džeparca.

 

 


Ostali članci
Đuro Đaković Grupa d.d. : Potpisan ugovor s HEP-om

Potpisan ugovor s HEP-om

29. studenog 2013. u 15:24
Đuro Đaković Holding d.d. u zajednici ponuditelja s Montmontaža-oprema d.o.o., kao Izvoditelji, potpisali su danas Ugovor s HEP – PROIZVODNJA, d.o.o. za izgradnju akumulatora topline i rekonstrukcija toplinskog sustava TETO Zagreb.
Đuro Đaković Grupa d.d. : Njemački veleposlanik posjetio Đuro Đaković

Njemački veleposlanik posjetio Đuro Đaković

21. studenog 2013. u 12:06
Veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj, Nj. E.Hans Peter Annen u sklopu službenog posjeta Brodsko-posavskoj županiji i gradu Slavonskom Brodu sa suradnicima je posjetio i Đuro Đaković Grupu.
Đuro Đaković Grupa d.d. : Đuro Đaković Holding - obavijest

Đuro Đaković Holding - obavijest

12. studenog 2013. u 12:06
Ne postoje nikakve nove materijalne činjenice u svezi natječaja u Kuvajtu koji je i dalje u tijeku. O svim relevantnim činjenicama dioničari i javnost će biti pravovremeno obavješteni.
Đuro Đaković Grupa d.d. : Novi ugovor s Inom

Novi ugovor s Inom

31. listopada 2013. u 14:44
Đuro Đaković Grupa d.d. : Obavijest o sklapanju ugovora

Obavijest o sklapanju ugovora

28. listopada 2013. u 8:00
Đuro Đaković Grupa d.d. : Đuro Đaković na 6. Sajmu poslova

Đuro Đaković na 6. Sajmu poslova

11. listopada 2013. u 15:50
Đuro Đaković Grupa d.d. : Čestitka povodom Dana državnosti

Čestitka povodom Dana državnosti

24. lipnja 2013. u 13:21
Đuro Đaković Grupa d.d. : Đuro Đaković i Ministarstvo obrane RH potpisali ugovor vrijedan 112 milijuna kuna

Đuro Đaković i Ministarstvo obrane RH potpisali ugovor vrijedan 112 milijuna kuna

17. svibnja 2013. u 12:22
Ante Kotromanović, ministar obrane i Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave ĐĐ grupe, potpisali su danas ugovor o nabavci i opremanju borbenih oklopnih vozila Oružanih snaga oružnim stanicama
Đuro Đaković Grupa d.d. : Đuro Đaković s francuskim Atir Railom ugovorio izradu 46 mil kuna vrijednih vagona

Đuro Đaković s francuskim Atir Railom ugovorio izradu 46 mil kuna vrijednih vagona

15. svibnja 2013. u 12:39
Kao nastavak uspješne suradnje u kojoj je tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila tijekom 2012.godine francuskom naručitelju Atir Rail S.A. isporučila specijalizirane vagone za prijevoz rasutih tereta serije Faccns.
Đuro Đaković Grupa d.d. : Reakcija ĐĐ Holdinga

Reakcija ĐĐ Holdinga

8. svibnja 2013. u 8:16
Reakcija na konferenciju za medije Sindikata metalaca Hrvatske održane 7. svibnja u Slavonskom Brodu
Đuro Đaković Grupa d.d. : Dan tvrtke ĐĐ Specijalna vozila

Dan tvrtke ĐĐ Specijalna vozila

7. svibnja 2013. u 10:25
Predstavnici Udruge branitelja Đuro Đaković Specijalna vozila u nazočnosti uprave, g. Jerkovića i g. Grbca te Predsjednika uprave Đuro Đaković Holdinga, g. Kovačevića su 6. svibnja polaganjem vijenaca na spomenik palim braniteljima
Đuro Đaković Grupa d.d. : Javni poziv  Đuro Đaković Holding

Javni poziv Đuro Đaković Holding

3. svibnja 2013. u 12:46
JAVNI POZIV za prijam polaznika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Đuro Đaković Holding d.d.
Đuro Đaković Grupa d.d. : Obavijest Đuro Đaković Holding d.d.

Obavijest Đuro Đaković Holding d.d.

30. travnja 2013. u 14:27
U svrhu potpunog i pravodobnog izvješćivanja investicijske javnosti te dioničara, Đuro Đaković Holding d.d., kao izdavatelj vrijednosnih papira uvrštenih na uređeno tržite, objavljuje da nije u mogućnosti ispuniti obveze objavljivanja propisanih informacija. Detaljnije u prilogu
Đuro Đaković Grupa d.d. : Ministarstvo obrane RH i Đuro Đaković potpisali pismo namjere

Ministarstvo obrane RH i Đuro Đaković potpisali pismo namjere

24. travnja 2013. u 22:08
„Potpisivanjem pisma namjere s tvrtkom Đuro Đaković, MORH nastavlja pružati snažnu podršku razvoju domaće obrambene industrije koja je i na ovoj izložbi pokazala da se može ravnopravno natjecati na svjetskom tržištu gdje je izvrsnost osnovni...
Đuro Đaković Grupa d.d. : Đuro Đaković na sajmu vojne opreme ASDA 2013

Đuro Đaković na sajmu vojne opreme ASDA 2013

22. travnja 2013. u 8:24
Đuro Đaković nastupa na najvećem regionalnom sajmu vojne opreme i tehnologije ASDA 2013, koji se održava od 24. do 26. travnja u Splitu uz podršku Ministarstva obrane RH.
Đuro Đaković Grupa d.d. : Đuro Đaković Holding i Janaf d.d. potpisali ugovor vrijedan više od 118 milijuna kuna

Đuro Đaković Holding i Janaf d.d. potpisali ugovor vrijedan više od 118 milijuna kuna

16. travnja 2013. u 13:25
Konzorcij tvrtki predvođen Đuro Đaković Holdingom dobio je više od 118 milijuna kuna vrijedan posao izgradnje novih pet spremnika za naftne derivate na Terminalu Žitnjak za tvrtku JANAF d.d...
Đuro Đaković Grupa d.d. : Predsjednik Josipović primio izaslanstvo tvrtki Kongsberg i Đuro Đaković Holding d.d.

Predsjednik Josipović primio izaslanstvo tvrtki Kongsberg i Đuro Đaković Holding d.d.

15. ožujka 2013. u 13:43
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je izaslanstvo tvrtki Kongsberg Defence & Aerospace te Đuro Đaković Holding d.d.
Đuro Đaković Grupa d.d. : U Zagrebu i Slavonskom Brodu predstavljen program stipendiranja studenata Đuro Đaković grupe i društva Kongsberg Protech

U Zagrebu i Slavonskom Brodu predstavljen program stipendiranja studenata Đuro Đaković grupe i društva Kongsberg Protech

7. ožujka 2013. u 14:42
Nakon jučerašnjeg predstavljanja u Zagrebu na Fakultetu Strojarstva i brodogradnje, danas je na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu predstavljen program stipendiranja Đuro Đaković grupe i društva Kongsberg Protech Systems iz Norveške.
Đuro Đaković Grupa d.d. : Obilježavanje 92. godišnjice postojanja Đuro Đaković grupe

Obilježavanje 92. godišnjice postojanja Đuro Đaković grupe

26. veljače 2013. u 8:42
Prošli tjedan je obilježena 92. godina postojanja i rada Đuro Đaković grupe povodom koje su se okupili rukovodeći ljudi grupe, predstavnici sindikata, te udruge branitelja
Đuro Đaković Grupa d.d. : Đuro Đaković Obrana na sajmu vojne opreme i naoružanja - IDEX 2013

Đuro Đaković Obrana na sajmu vojne opreme i naoružanja - IDEX 2013

19. veljače 2013. u 13:37
Đuro Đaković divizija Obrana nastupa na jednom od najutjecajnijih i najvećih međunarodnih sajmova vojne opreme i naoružanja IDEX 2013, u sklopu štanda Hrvatske gospodarske komore.
Đuro Đaković Grupa d.d. : Poziv za studentice i studente FSB-a i Strojarskog fakulteta

Poziv za studentice i studente FSB-a i Strojarskog fakulteta

5. veljače 2013. u 10:57
Drage studentice i dragi studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu,i ove godine nastavljamo s poticanjem izvrsnosti te smo pripremili još jednu stipendiju za vas.
Đuro Đaković Grupa d.d. : Đuro Đaković Holding iskazivanje interesa

Đuro Đaković Holding iskazivanje interesa

31. siječnja 2013. u 10:32
Nexus Private Equity Partneri d.o.o. za fond Nexus FGS i Quaestus Private Equity d.o.o. za fond Quaestus Private Equity Kapital II, dio kojeg je Đuro Đaković Holding, iskazao je temeljem javnog poziva kojeg je 8. siječnja 2013. objavilo Ministarstvo u ime Vlade RH interes Minista
Đuro Đaković Grupa d.d. : Kogeneracijski sustav ĐĐ uz strateškog partnera HEP za osvajanje novih tržišta

Kogeneracijski sustav ĐĐ uz strateškog partnera HEP za osvajanje novih tržišta

19. prosinca 2012. u 10:59
Đuro Đaković grupa i HEP potpisali su danas ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji na proizvodnji i plasmanu kogeneracijskih sustava koji koriste obnovljive izvore energije. Đuro Đaković je razvijanjem vlastitog, po karakteristikama jedinstvenog kogeneracijskog sustava, ozbiljno z
Đuro Đaković Grupa d.d. : Đuro Đaković isporučuje stoti teretni vagon u Njemačku i Švicarsku

Đuro Đaković isporučuje stoti teretni vagon u Njemačku i Švicarsku

17. prosinca 2012. u 10:58
Nakon što su iz tvrtke Đuro Đaković Specijalnih vozila, u sastavu Đuro Đaković grupe, u kolovozu uspješno isporučili 50 teretnih vagona tipa Falns, u petak je krenula isporuka dodatno ugovorenih 50 vagona s njemačkim i švicarskim naručiteljima.
Đuro Đaković Grupa d.d. : Predstavljanje monografije Đuro Đaković grupe uveličao i ministar Vrdoljak

Predstavljanje monografije Đuro Đaković grupe uveličao i ministar Vrdoljak

11. prosinca 2012. u 10:57
Dana 05. prosinca 2012.g. održano je predstavljanje monografije Đuro Đaković grupe u KKD Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu. Taj događaj uveličao je i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.
Đuro Đaković Grupa d.d. : Đuro Đaković predstavio jedinstven proizvod - vozilo  Patria AMV 8x8 integrirano

Đuro Đaković predstavio jedinstven proizvod - vozilo Patria AMV 8x8 integrirano

22. studenog 2012. u 10:51
Na vojnom poligonu Gašinci kraj Đakova održano je uspješno premijerno testiranje potpuno novog visokosofisticiranog vojnog proizvoda na svjetskom tržištu - borbenog oklopnog vozila Patria AMV 8x8, proizvedenog u suradnji Đure Đaković i finske Patria grupe, te opremljenog novom, d
Đuro Đaković Grupa d.d. : Predsjednik Uprave sa suradnicima u Izraelu

Predsjednik Uprave sa suradnicima u Izraelu

30. listopada 2012. u 10:47
Predsjednik Uprave ĐĐ Holdinga, Vladimir Kovačević, sa suradnicima je boravio u Izraelu. Đuro Đaković Grupa je zainteresirana za poslovnu suradnju s izraelskim tvrtkama koje imaju tehnologiju i know-how u pročišćavanju vode, navodnjavanju u poljoprivredi, desalinizaciji, ali i o
Đuro Đaković Grupa d.d. : Đuro Đaković Grupa s norveškim Kongsbergom razvija novu oružnu stanicu

Đuro Đaković Grupa s norveškim Kongsbergom razvija novu oružnu stanicu

12. listopada 2012. u 10:45
Sporazumom o partnerstvu na razvoju i komercijalizaciji nove visokosofisticirane oružne stanice, potpisanim s norveškim globalnim divom, Đuro Đaković postavlja se uz bok malobrojnim proizvođačima obrambene tehnike najviše razine u svijetu. Đuro Đaković Grupa je s globalno pozna
Đuro Đaković Grupa d.d. : Premijer Milanović posjetio izložbeni prostor Grupe Đuro Đaković

Premijer Milanović posjetio izložbeni prostor Grupe Đuro Đaković

20. rujna 2012. u 10:43
Za vrijeme boravaka u Berlinu, na sajmu prometne tehnologije Innotrans premijer Zoran Milanović posjetio je izloženi prostor Grupe Đuro Đaković, gdje ga je ugostio predsjednik Uprave ĐĐ Holdinga g. Vladimir Kovačević.
Đuro Đaković Grupa d.d. : Održana 12.sjednica Nadzornog odbora

Održana 12.sjednica Nadzornog odbora

30. kolovoza 2012. u 10:39
Đuro Đaković Grupa d.d. : Đuro Đaković Holding - reagiranje

Đuro Đaković Holding - reagiranje

16. kolovoza 2012. u 10:37
Đuro Đaković Grupa d.d. : Održan briefing s novinarima ĐĐ Holdinga

Održan briefing s novinarima ĐĐ Holdinga

19. srpnja 2012. u 10:27
19. srpnja 2012.g. održan je briefing za novinare Đuro Đaković Holdinga. O planovima, projektima i aktualnoj objavi namjere preuzimanja Ingre govorio je Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave ĐĐ Holdinga.
Đuro Đaković Grupa d.d. : DDJH objava o preuzimanju 16 07 2012

DDJH objava o preuzimanju 16 07 2012

17. srpnja 2012. u 10:26
Đuro Đaković Grupa d.d. : Uručene stipendije za studij i praksu u Norveškoj te stalan posao u Đuri Đaković

Uručene stipendije za studij i praksu u Norveškoj te stalan posao u Đuri Đaković

21. lipnja 2012. u 14:30
Danas su u ambasadi Kraljevine Norveške dodijeljene stipendije dvojici najboljih studenata, prvostupnika, Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu koji su se kandidirali za stipendiju Đuro Đaković Holdinga d.d, i društva Kongsberg Protech Systems iz Kraljevine N
Đuro Đaković Grupa d.d. : Patria i Đuro Đaković Holding d.d. potpisali okvirni sporazum o suradnji

Patria i Đuro Đaković Holding d.d. potpisali okvirni sporazum o suradnji

13. svibnja 2012. u 14:29
12.06.2012.g. u Parizu na svjetskom sajmu sigurnosti i obrane Eurosatory, DURO DAKOVIĆ Holding d.d. (ĐĐH) i Patria potpisali su okvirni sporazum o zajedničkom nastupu na trećim tržištima u prodaji oklopnih vozila Patrije.
Đuro Đaković Grupa d.d. : Đuro Đaković Holding isporučio 10 teretnih vagona HŽ Cargu

Đuro Đaković Holding isporučio 10 teretnih vagona HŽ Cargu

11. svibnja 2012. u 14:27
U četvrtak je su u Slavonskom Brodu održana primopredaja teretnih vagona serije Habbins od strane Đuro Đaković Holdinga predstavnicima Hrvatskih željeznica.